Noticias

COMPRUEBA SI TU LENGUA TE ESTÁ PROVOCANDO MAL ALIENTO

COMPRUEBA SI TU LENGUA TE ESTÁ PROVOCANDO MAL ALIENTO

Sabies que en la llengua s’acumulen la major part de bacteris de la teva boca?

La llengua és l’òrgan central de la cavitat bucal i en ella s’adhereixen també les restes d’aliments. Segons estudis, el 41% dels casos del mal alè són d’origen lingual.

Per saber si la teva llengua pot ser causant de mal alè, has de fer una senzilla autoavaluació basada en l’observació de la teva llengua davant d’un mirall. Si en fer-ho observes en la teva llengua una capa de color blanquinós o fins i tot groguenc és senyal que la teva llengua no està neta.

Aquesta capa rep el nom de cobriment lingual i es defineix com una capa adherent composta de cèl•lules descamatives, metabòlits, nutrients i bacteris. Aquesta fina pel•lícula provoca la presència de la mala olor bucal, ja que els microorganismes que estan presents en ella tenen la capacitat de produir gasos pudents, coneguts com Compostos Volàtils de Sulfur (CVS). A més, els líquids i secrecions de les fosses nasals queden retinguts entre les irregularitats pròpies d’aquesta zona, afavorint el mal alè.

Hem de netejar la llengua per eliminar la pel•lícula de bacteris i restes d’aliments productores de gasos pudents que es forma sobre la superfície.
En CLINICA DENTAL TRAVESSERA t’aconsellem fer una HIGIENE PROFUNDA un cop l’any.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *